2011. április 24., vasárnap

"Csak is bátraknak... Kik nem félik a halált... Nyisd ki a könyvet, és lapozz bele..."

Sziasztok...


Kiolvastam a Démonnaplók 7 kötetét. Egyszerűen fantasztikus manga. ^^ De már bele is kezdtem két újba, a Claymore-ba és a Reading Club-ba. Az első egy szomorúbb hangvételű anime, a második meg, hát, az sem egy vidám hangvételú. Egy kis infó róluk.

Claymore:


Műfaja: akció, fantasy, horror, kaland, shounen

Ismeretlen világba, de mintha a sötét középkorban járnánk, ahol embereket felfaló és emberbőrben rejtőző démonok (yoma-k) tartják rettegésben a falvak és városok lakosságát. Az emberek tehetetlenek, ezért rászorulnak a Szervezet által felügyelt claymore-ok segítségére. A claymore-ok fiatal nők, akik félig emberek, félig démonok és emberi tudatukkal tartják kordában démoni erejüket. Clare maga választotta a claymore létet, hogy bosszút álljon egy olyan társán, aki elvesztve démoni része fölött az irányítást megölte azt, akit Clare mindennél jobban szeretett. A lány így érkezik egy yoma által rettegésben tartott faluba, ahol megmenti Raki életét. A fiú hálából nem tágít többé Clare mellől és végigkíséri küldetésein, míg végül - egy ígéret terhe mellett - kénytelenek elválni egymástól. Clare bosszúját fel nem adva, de ígéretét sem feledve rájön, hogy a Szervezet és a claymore-ok kapcsolata sokkal több titkot rejt, mint azt első ránézésre gondolná az ember.

Mindenkinek ajánlom, akit érdekel ez a fajta műfaj.
Nekem eddig Clare, és Teressa a kedvenceim. *-* T-T Clare szomorú múltja, és Teressa kemény, de belül mégis meleg szíve, érte el nálam ezt.

Reading Club:


Műfaja: horror, iskolai élet, krimi, misztikus, pszichológiai

A kissé félénk Eun-sai kapva kap az alkalmon, amikor a helyes Kyunk-do segítséget keres maga mellé az iskola könyvtárának átalakításához. Azonban csalódnia kell, hiszen a fiút sokkal jobban érdeklik a könyvek - különösen egy bizonyos könyv - mint a lány társasága. Eun-sai kíváncsian veszi kézbe Kyung-do rejtélyes könyvét, ami állítólag még az Alexandriai Nagykönyvtárból származik és halálra rémül a belőle áradó iszonyattól. Ezzel a fiatal lány olyan misztikus események középpontjába kerül, melyek elől nincs menekvés. Felbukkan egy titokzatos szervezet - a Reading Club, a könyvtárban meghalt iskoláslány szelleme, illetve fény derül Kyung-do és a könyv különleges kapcsolatára is.

Ez is egy nagyon jó manga. Mindenkinek ajánlom figyelmébe. ^^

Hoztam két számot is.

(Ez az egyik kedvenc számom most.)

(Ez az az egyik szám, amelyik folyton az elmélkedés rejtélyes mezejére tereli a gondolataimat.)

Elmélkedés

Mikor ott állsz két út között, s választanod kell minél előbb. Hogy döntesz? Ezerrel agyalsz a legjobb megoldáson, de mindkettőben van elvetni való és jó is egyaránt. Akármerről indulsz is el, hogy a helyes megoldást megtaláld, mindig ugyanoda lyukadsz ki, hogy kezdheted elölről az egészet, mert megint csak a semmibe jutottál. Mi a teendő ilyenkor? Vajon mindenre van megoldás? Vagy itt ragadtál örökre? Vagy jobb, ha csak találomra valamerre elindulsz és reménykedsz, hogy jót választottál? De, hogy találhatod meg mégis a legjobbat? Sokan mondanák, hogy kövesd a szíved utasításait. És mi van, akkor, ha  Ő sem tud dönteni? Ha Őt is mindkét irányba húzza valami? Vagy elveszel, vagy megtalálod a megoldást. Nincs középút. Ez az élet. Dönteni kell, vagy elveszel...

Bocsi, ezért a kis monológért, de úgy éreztem, le kell írnom ezt ide. Mert miért ne? Az élet egy rejtélyes fogalom, és senki sem tudhatja, hogy azon az úton, amin most elindult/elindul, vajon merre téved a végén...

Na, de sztem, ennyi lenne mára...
Köszi, ha elolvastál...
Szia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése