2011. április 11., hétfő

"A végső döntés: Meghalni, hogy élhess..."

Sziasztok...


Ismét itt... Semmi újdonság nem történt velem amióta írtam, csak a szokásosak...
Inkább most egy iszonyúan jó mangát jöttem fel híresztelni. Ma kaptam kölcsön osztálytársamtól, de már ott helyben ki is olvastam. Ez a manga az Élni címet kapta.
Leírnám ide a tartalmát, mert nem bírom ki, hogy ne tegyem, tehát, ha valaki elakarja olvasni, akkor ne olvassa a következőket.


Egy Jasiro Tensú nevű férfiről szól, aki megöl 4 férfit, akik megerőszakolják a barátnőjét Miszakót, majd a későbbiekben, Miszakó öngyilkos lesz (felakasztja magát), azzal az indokkal, hogy kedvese (Jasiro Tensú) már nem tud rá olyan kedvesen, szerelmesen nézni, mint a "baleset" előtt.
Mikor a férfi haza ér, meglátja kedvesét, amint egy kötélről lóg le halottan. A férfi teljesen kiborul és a lány után akar menni. Az utolsó pillanatban a lány teste a férfi képzeletében életre kell (vagy ki tudja, az is lehet, hogy tényleg életre kell, ez nem nagyon tiszta számomra, de nem túlzottan lényeg a történet szempontjából) és a férfi fejéhez vágja az indokokat, hogy mi miatt tette amit tett magával.
A férfi nem bírja tovább, és lefogja a nőt (mármint a halottat) és elkezdi fojtogatni és ekkor lépnek be a rendőrök. És mit látnak? Azt, hogy a férfi megölte 5. kiszemeltjét is. (Amiben persze ugye tévednek.) Beviszik, és bíró elé kerül, ahol halál büntetést rónak ki rá, és ezt ő elfogadja, mert ő is bűnősnek tartja magát, és jogosnak ezt a fajta büntetést, még ha nem is hozhatja helyre a bűneit. A börtönben jól viseli magát, de fél. Aztán eljön a nap. Már félig beletörődik a halálába, erre közlik vele, hogy van mégis választása. Ezt először nem hiszi el, de végül meggyőzik és belemegy abba, hogy elvegyék a személyazonosságát és elvigyék egy számára ismeretlen helyre. Bekerül egy szobába, ahol egy másik rabtársa (Gondó) is helyt kap. Itt mindent megkapnak, ami csak kell nekik, de csak ketten lehetnek ebben a szobában.
Egy kis idő múlva, észre vesznek egy nőt, egy másik terembe, ahova ők nem tudnak bemenni, de beszélni tudnak vele. A lány elkezdi csábítani őket, főleg Gondót, aki rögtön rá is harap a horogra. A lány buzdítja arra, hogy a másik férfit ölje meg és akkor átjöhet, de Gondó jobb módszert talál, áttöri egy kis résen a falat, és így átjut a lányhoz. Elindul a lány felé, és közben veti le a ruháit, de mielőtt még oda érne, a lányból előtör a szörnyeget (szó szerint) és megtámadja, majd megöli a férfit.
Telik az idő, és kezd a manga rátérni a lényegre, hogy ez a két férfi egy kísérlet alanyaként lett ide rendelve. És a cél, hogy a nőből kiűzzék a gonoszt át egy másik testbe, itt jelenleg ebbe a két férfi valamelyikébe. Mivel Jasiro Tensú nem reagál úgy a lány jelenlétére, ahogy ezt a "tudósok" eltervezték, ezért kicsit meggyorsítják a folyamatot, és elkezdik éheztetni a férfit, és a szoba falait tolni egyre csak közelebb egymáshoz. A férfi már nem bírja, azt akarja, hogy megöljék, de ekkor a lány elcsitul és közli vele a nevét (Szaegusza Jurika) és hogy valami lakik benne, és az csinálja ezt, és nem ő ölte meg a férfit. A férfi nem hisz neki, és ezáltal újra visszatér a szörny és a kedves, ártatlan elnyomásra kerül. Jasiro megakarja ölni a nőt, és az még szítja is a férfi dühét, azzal, hogy megjeleníti előtte a képet, ahogy a barátnőjével egy másik férfi volt. És mikor támad, eljön az amit a "tudósok" vártak, előtör egy sokkal hatalmasabb erő, egy gyilkolási ösztön, mint ami a lányban van, és bekövetkezik az amire számítottak, a szörny átköltözik a férfi (Jasiro) testébe.
A lány (Szaegusza Jurika) elmondja a Jasironak, hogy belé költözött a szörny, parazita, és egy idő után felfogja emészteni a belső részeit, az agyát és minden mást is vele együtt, és hogy nem fog öregedni, de egy idő után elveszti a öntudatát.
A férfi teljesen kiborul. A lány sír, mert együtt érez a férfival, és magát hibáztatja, hogy ez tette a vele. T-T Kiakarják hozni a Szaeguszát, de a férfi eközben kiszabadul, mert utolsó vágya, hogy lássa a tiszta kék égboltot még egyszer utoljára. T-T (Hát nem megrékató? T-T) Közben kiderült, hogy a "tudósok" közé tartozik Szaegusza húga is, aki lejött a szobához, hogy kimentse nővérét, a veszélyből. Jasirot először nem engedik, és Szaegusza húga leakarja lőni, de Szaegusza, Jasiro elé áll, hogy védje a férfit, ezáltal úgy dönt a húg, hogy átveszi ő a parazitát, és lesz ő a hordozója, csak, hogy van egy kis bibi, benne nem annyira erős a gyilkolási vágy, mint Jasiroban, így végül a férfit kiengedik, utolsó útjára.
Felmegy a háztetőre, felnéz az égre, majd egy lövéssel véget vett az életének.
T-T Istenem...
És ezzel zárul a manga:

"A végső döntés: Meghalni, hogy élhess..."

Milyen elkeseredett lehetett...T-T hisz semmit rosszat nem tett, a gyilkosságokat is csak bosszúból tette. (Bár nem mintha egyet értenék ezzel a megoldási módszerrel, de azért mégis...) Életemben nem olvastam még ehhez fogható mangát. Egyszerűen teljesen megragadott. T-T Totálisan beleéltem magam a főszereplő helyzetébe. T-T

A mangáttól eltérve, hoztam még egy pár verset is. Ma írtam őket.


Milyen érzés?

Milyen érzés az, mikor a szív összetörik?
Olyan, mintha belé valaki egy kést hasít?
Egy hirtelen fájdalom, mely elandalít,
És csak rángsz,míg valaki nem segít?

És, ha nem segít senki sem?
Akkor mi lesz? Elveszel?
Eltűnsz? Megszűnsz?
És többé már nem is létezel?

Vagy nem is érzel semmit.
Csak egy hiányt. Elveszett valamid.
S így éled tovább az életet.
Egy üres hellyel, lelked mellett...


Egy fagyos esti alkonyon...

Egy fagyos esti alkonyon,
Könny csorog végig arcomon.
Hogy mi okból, már nem tudom.
Csak azt, hogy fáj, hogy fáj de nagyon.

Na, szerintem ennyi lenne mára...
Köszi, ha olvastad...
Szia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése