2010. szeptember 23., csütörtök

Egy kis érdekesség (vagyis szerintem)

Sziasztok!

Őszintén szólva ma sincs túl sok kedvem a napomról beszélni, de szerettem volna valamit ide írni. Így arra gondoltam, hogy az emokról írnék pár szót.

A múltba visszatekintve kicsit, az emonak két őse volt, az emocore és az indie-emo. A kettő közül az emocore volt a durvább. Ma már csak úgy emlegetjük ezt az irányzatot, zenei-, öltözködési-, életstílust, hogy emo.

Némi támpontot adhat, hogy sokan használnak a nevük előtt és/vagy után x vagy xXx tagot, ami eredetileg (és még napjainkban is) a straight edge-hardcore vonal jelképe volt, bár mára ez már kikopott a köztudatból.
Ez a stílus magában hordozza a zárkózottságot, érzékenységet amit sokan párosítanak a mániákus öngyilkos hajlammal. Az emo követői sokat gondolkoznak  az élet nagy dolgain, főleg az emberi érzelmekkel és lét céljával kapcsolatban. A szomorú küllemük ellenére a boldogságot és a szabadságot részesítik előnyben, a tévhittel ellentétben, miszerint sarokba fordulnak és sírnak.
Ezek után még meg kell említenem azt is, hogy nagyon sok fajta emo van. Vannak agresszívabb "irányzat" félék és enyhébbek.
Mindegyiknek megvannak az ismertető jelei.


Tehát röviden az emo felszólalás, vagy inkább felkiáltás a mai ember nemtörődömsége ellen. (Azért, kicsit elgondolkodhatsz ezen, ha emo gyűlőlő vagy.)

Pár szót kicsit a két nem jellemzőiről.

Az emos fiúk azok, akik általában nem túl ismert számokat hallgatnak és sokkal igényesebben öltöznek, jó pár lánynál.
A külsőjüket megnézve, elmaradhatatlan a sötét oldalra nyalt haj, ami az egyik szemet takarja. Egyeseknél egy kendő (legtöbbször halálfejes) is kiegészíti ezt a haj viseletet. Általában az emo fiúknak ajakpiercingjük van és egy kedvelt szokásuk a kihúzott szem. A megjelenéshez hozzátartozik még a szűk póló és a szűk nadrág, melyet egy szegecses öv tart meg, feltűnő csattal, ami legtöbbször szintén halálfejes. Ezen kívül még pár tetkó és a fekete körmök is jellemzik őket. Ehhez az öltözethez végül hozzájárul még egy gyakran Converse vagy más egyéb torna cipő. 

Az emo lányokra szintén jellemző a sötét oldalra nyalt haj színes tincsekkel, az ajakpiercing. Emellett a feszülős fekete felső és mellé oldschool melegítő. A feszülős felsőhöz tartozik egy szintén feszülős fekete nadrág, melyet rögtön két övvel is díszítenek, nem is beszélve a láncokról és az övtáskáról, melyről kitűzök köszönnek vissza, ezzel is tudatva viselője nem mindennapi stílusát. Náluk is alapvető a tornacipő többféle színben, és főleg kockás mintában.
Nem szégyelik kimutatni szomorúságukat, kiábrándultságukat.


Ezeket a dolgokat nagyjából netről gyűjtöttem össze.


Hát egyenlőre mára ennyi, talán még este írok hozzá.

És itt van a mai idézet:

"Ha nincsenek ellenségeid és kritikusaid,akkor nem is vagy igazi egyéniség."
/Paul Newman/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése